
Ik had op diverse forums al gelezen dat de deur vele problemen gaf. Bij veel Landers die ik gezien heb zat de deur er altijd scheef in. Er werd dan gesuggereerd dat dit alleen aan de steunwand aan de binnenkant naast de deur lag maar die was in mijn geval nog redelijk in takt.
Dus maar eens verder zoeken. Ik heb het al eerder vernoemd maar op het linker plaatje zie je duidelijk de (mede) oorzaak van de scheve deur en in mijn geval zelfs een gescheurd deurframe en bodem. Er zit af fabriek een ijzeren massieve staaf in het kozijn gelamineerd die door vochtindringing helemaal was weggerot. Deze heb ik er vervolgens uitgeslepen en een nieuwe rvs teruggeplaatst. Ook maar gelijk stevige bevestiging voor de scharnieren er aan gelast.



Nu de rvs buis rond het gat van de deur was gelamineerd kon ik de waterkering weer plaatsen waar later het rubber voor de deur op kwam.






Zo nu alles hersteld was kon ik beginnen aan het re shape van de deur. In het verleden is de deur namelijk aangepast op de doorgezakte caravan. Eerst maar het lelijke ventilatie gat onder in de deur dicht gemaakt.



Op de deur zelf heb ter hoogte van de scharnieren eerst met epoxy twee rvs plaatjes gelijmd om de scharnieren op een degelijke manier te kunnen bevestiggen. Daarna de originele scharnieren vervangen door aluminium.



Inmiddels had ik de boven en onder schaal weer op elkaar gelijmd en de aluminium trim die daar origineel op zat vervangen door stroken van polyester plaat volvlaks te verlijmen met epoxy. Nu kon het strak maken van de polyester beginnen. Om te vermijden dat het zou gaan scheuren heb ik eerst een vlies in gekleurde epoxy over de gehele caravan gelamineerd. Hierdoor is de body wel strakker maar niet super strak. Dit zou in mijn geval geen probleem zijn omdat ik al had besloten om de caravan mat af te werken.



Nu had ik al wel van het begin het plan om de disselbak in de caravan te maken maar daar moest dan eerst een waterkering en een rubber voor gemaakt worden. Eerst een mal gemaakt en daarna met een kantenfrees langs de mal de vorm eruit gehaald. Ik wilde hier geen standaard luik in hebben. Maar het was achteraf een berg werk om het mooi sluitend te krijgen. Om er zeker van te zijn dat er nooit geen water in zou kunnen lopen heb ik net als bij de deur een stip boven het luik geplaatst zodat het regenwater weg niet direct in de bovenste opening kon lopen. Misschien overbodig maar beter safe dan sorry.






Vanaf hier is het begonnen om de buitenkant te coaten. De eerste laag polyester topcoat met vlies, twee laag polyester topcoat. Daarna helemaal glad geschuurd en mat afgelakt met Zinsser All coat mat. Helaas geen foto's van.